Als je spulletjes zoekt.....In mei 2012 was ik in New York in The Americana Inn, 69 West 38th Street. Midden in het hartje van Manhattan en midden in het modecentrum. Behalve de winkels van de overbekende modemerken wemelde het er van de winkels met fournituren. Als je daar op zoek bent naar allerlei spulletjes voor je kaarten en/of doosjes kun je je hart ophalen. Kantjes, bandjes, strass-stenen, knopen, strikjes, bloemetjes, in alle kleuren en maten. Het aardige is dat het helemaal niet zo duur is als hier. Ik heb er een paar strass-stenen broches gekocht die per stuk nog geen 3 dollar kostten.

Hieronder wat foto's van één van die winkels: M&J Trimming in 38th street. Dit was maar 1 hoekje van de winkel. Het was een erg grote winkel met een aparte afdeling voor bruiden en bruidsmeisjes. Kennelijk maakt men daar nog heel veel zelf.
De rozet hierboven met een doorsnee van plus minus 15 cm kostte circa 35 dollar. Dat is 27 euro. Het is dat ik geen idee had wat ik ermee moest.............

               

     Maar het waren vooral de schoenen in de etalages waar we met verbazing naar hebben staan kijken. Als je even geen inspiratie voor kaarten of doosjes hebt, kun je altijd nog aan je schoenen beginnen.

Ben je dol op kitsch? Dan weet ik ook nog wel wat adresjes voor je. Ze verschepen het wereldwijd, dus wat let je?

Ben je toch meer op zoek naar leuke cadeautjes voor je kinderen of kleinkinderen, dan mag je een bezoek aan F.A.O. Schwartz, bekend van de film Home Alone, of de Apple Store als je een nieuwe I-pod wilt, niet overslaan.
Heb je het bij Schwartz niet kunnen vinden? Geen nood, ga naar Toys'R'Us op Timesquare en je vindt beslist wat je zoekt.  Je kan zelfs in deze winkel in het reuzenrad.
Spiderman is levensgroot.
Mocht het dan nóg niet gelukt zijn dan even verder lopen op Timesquare naar de Disney-winkel.


Buiten kan je zomaar Mario of Minnie tegen het lijf lopen.
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen