VERRASSENDE TECHNIEKEN

Hieronder heb ik allerlei ideeën verzameld om te gebruiken voor onder andere embossen.

1. Pastamachine.
Stel je hebt geen embossingmachine of hij is kapot. Heb je wel een pastamaker?Dan kan die ook een oplossing bieden om toch te embossen.


 2. Deegroller.
Doe je papier in de embossingfolder en ga er stevig overheen met de deegroller.
3. Achtergrondkleurtje of gekleurd reliëf.
A.
Door de negatieve zijde van je embossingfolder te beinkten of in te 'smeren' met waterverf, krijg je een mooi achtergrondkleurtje terwijl het reliëf de kleur van je papier behoudt. Wel snel de folder schoon maken.

step_03_blog.jpg

B.
Bewerk je papier met TE GEKKE KRIJTJES. Dit zijn driehoekige krijtjes van bijenwas. Neem 1,2 of meerdere kleurtjes en nadat je klaar bent met kleuren neem je een doekje met wat reukloze terpentine en dat haal je over de kleurtjes. Je krijgt  nu een een heel leuk effect.Je kan het papier daarna embossen. Andersom kan natuurlijk ook, eerst embossen en dan het reliëf bewerken met de krijtjes. Wil je glans: wrijf dan met een droog doekje over de kleurtjes. Er zijn ook 'metallic' krijtjes. Op de website van Te Gekke krijtjes staat een uitgebreide handleiding.Maar met krijtjes van de kinderen kun je ook aan de slag gaan.


3. Aluminiumfolie.
Snijd uit een stuk niet al te dik karton (bijv. van een verpakking) een kaart ter grootte van de embossingfolder. Vouw hier voorzichtig de (een wat steviger soort gaat beter) aluminiumfolie omheen.. Zorg dat de folie mooi glad is. Leg het pakketje tussen in de embossingfolder en haal het door de machine. Het lastigste is om het folie los te halen. Je kan ook slechts 1 zijde van de embossingfolder gebruiken.


 Hetzelfde effect is te verkrijgen als je een heel dun koperplaatje gebruikt.

CBembossedCopperFrameSH


Je kunt de aluminiumfolie ook van tevoren kleuren met alcoholhoudende inkt. Nadat deze goed gdroogd is kun je de folie embossen.


Op de site van Paper Monkey is een tutorial voor het maken van gekleurde aluminium ornamenten. Een andere tutorial is te vinden op De Creatieve ZebraAfoilflowerscard


4. Pergamanopapier.
Ook pergamanopaier is te gebruiken. Neem een embossingfolder met een wat groter patroon om te voorkomen dat het papier scheurt.


5. Nagellak
Glinsterende glanseffecten kunnen ook verkregen worden door glitternagellak op bijv. uitgestanste bloemetjes te gebruiken.

6. Zelf een eenvoudige stempel maken.
Stans met de stansmachine en een stuk dun foam bijvoorbeeld een bloemetje of een vlinder.uit. Plak dit op een blokje hout en je stempel is klaar! Op deze manier kun je ook achtergrondstempels maken.De in de winkel verkrijgbare foam stickers kun je ook gebruiken als stempel(s).


7. Plastic tekenplaten voor kinderen.

De tekenplaten, waarmee kinderen eenvoudige tekeningetjes kunnen tekenen, zijn prima te gebruiken om te embossen. (Dan moet je natuurlijk wel mooie kunnen vinden)
8. Verschillende stukken papier tot 1  geëmbossedvel maken.

Neem een stuk papier dat in je folder past. Plak hierop in de gewenste volgorde stukken gescheurd papier en plak dit op het eerste vel. Goed laten drogen en dan embossen.

9. Stukken reeds verschillende geëmbossed papier
Maak van stukken verschillend geëmbossed papier één vel. Klik hier voor de tutorial.
10. Plastic tafelkleed

Het plastic tafelkleed met de gehaakte randen kan ook gebruikt worden.11. Eigen embossstencil maken.
Hiervoor heb je het karton van verpakkingen nodig. Klik hier voor de tutorial Een voorbeeld van de site van Whiff of Joy: 12. Embossen en uitsnijden.
Gebruik een embosstencil naar keuze en snijd delen uit.
pressure embossing cut out 

13. Bleekwater
Het gebruik  van bleekwater bij achtergrondstempels.  Inspirational Tips, Techniques & Tutorials


14. Bloemen maken van kanten lint.
http://inspirationaltechniquesandtutorials.blogspot.nl/2012/12/shabby-chic-lace-flower-tutorial.html
1 opmerking:

  1. Wat een enige blog, ik heb hier al veel leuke ideeën opgedaan.
    Bedankt

    BeantwoordenVerwijderen